Sander van Oudheusden

‘Jij bent natuurlijk ook een echte ondernemer’

Dat is wat ik vaak van mijn klanten hoor. En dat klopt. Ook ik heb alle ups en downs van het ondernemerschap aan den lijve ondervonden.

Hoewel ik het spannend vond en het een grote stap was om alle zekerheden van een veilig loondienstverband op te geven, was de drang om zelf iets neer te zetten toch te groot.

Ik heb daarnaast ook vanuit mijn familie meegekregen hoe fijn het is om een eigen bedrijf te hebben. Na het behalen van mijn accountantsdiploma en de inschrijving als accountant in 1998, had ik een sterke drang om het beroep op mijn eigen manier vorm te teven vanuit mijn eigen onderneming en mijn eigen visie.

Grote ambities en de dagelijkse werkelijkheid

Mijn ambitie was destijds om het beste accountantskantoor van Zuid-Holland op te zetten. Een prachtig ambitieus plan, maar om dat te bereiken is veel meer voor nodig dan alleen ambitie en doorzettingsvermogen. De praktijk ziet er natuurlijk altijd anders uit.

De druk voelen om te zorgen dat je medewerkers genoeg werk hebben. Harder gaan lopen om meer opdrachten binnen te halen. Regelmatig een nacht wakker liggen als klanten niet op tijd betalen of als een medewerker niet goed functioneert of problemen heeft. Verwachtingen en teleurstellingen die elkaar afwisselen. Toezeggingen die niet waar worden gemaakt. Het ervaren van te veel werkdruk. Het thuisfront dat niet goed begrijpt waar je nu precies mee bezig bent. En de feestjes als het nog beter loopt dan je aanvankelijk had verwacht. Ondernemen kan een rollercoaster zijn.

En juist daarom vind ik het belangrijk om altijd bereikbaar te zijn voor mijn klanten, wat erg wordt gewaardeerd door mijn huidige klanten.

Er is meer dan werk alleen

Een goede balans tussen mijn zakelijke- en privéleven is ook voor mij erg belangrijk. Als trotse vader van twee bijna afgestudeerde dochters geniet ik van het gezinsleven en de nauwe band die we hebben.

Mijn vrije tijd besteed ik graag op de tennisbaan in competitieverband, op de fiets of wandelend in een natuurgebied. Concerten, musea en theater bezoek ik regelmatig en met veel plezier. Ik reis graag, het liefste met mijn fotocamera als handbagage.

Ik ben op steenworp afstand van het strand geboren en de zee en duinen zijn voor mij inspirerend en rustgevend tegelijk.

“Als je de richting van de wind niet kunt veranderen, verander dan de stand van je zeilen.”

Iets over mijn achtergrond

Tijdens mijn middelbare schooltijd heb ik in Frankrijk gewoond. Mijn vader heeft in die tijd een succesvol accountantskantoor opgezet voor Nederlandse bedrijven die op de Franse markt wilden toetreden. De dienstverlening heb ik zonder twijfel van mijn ouders meegekregen.

Zelf ben ik onderaan de ladder begonnen op een administratiekantoor en heb ik alle aspecten van het vak ervaren en gezien. Door mijn brede achtergrond heb ik geleerd om  snel verbanden te leggen en ze praktisch toepasbaar te houden voor ieder bedrijf. Bij bijna iedere bedrijfstak heb ik met veel plezier in de keuken mogen kijken.

Om mij nog verder te ontwikkelen als adviseur heb ik de afgelopen jaren een mediator opleiding gevolgd en een opleiding “coachen voor professionals” gedaan. Ik ben mij hiermee nog bewuster geworden van veel onbewuste signalen die in een gesprek kunnen optreden.

De werkelijke vraag achter de vraag pak ik hiermee nog beter op en het heeft mij een  completere, effectievere en actievere adviseur gemaakt.

SVO accountancy
Sander van Oudheusden

06-53377673
sander@svo-acc.nl